söndag 13 mars 2011

En kanske förklaring...

Just nu så är jag off, totalt när det gäller det mesta,
planen är såklart att återuppta denna KAL till detta månadsskifte med ett nytt mönster och ha ett nytt mönster varje månad igen.

Men jag vill också puffa för ett inlägg som jag gjort på min egen blogg som ni gärna får ta till er av eller göra vad ni vill av, det är en viktig diskussion som jag anses måste tas i när det gäller hantverk och detta med gratismönster osv.

Läs mitt inlägg om upphovsrätt här.

Men som sagt, jag återkommer med nytt mönster den 1 april igen!

Hälsningar
Kamilla

4 kommentarer:

 1. Ser med spänning fram emot 1 april nu helt plötsligt. :)
  Lovar att inte heller i framtiden sälja något gjort efter dina mönster.
  Ha en bra dag!
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Vad spännande med 1 april det är jag inte bortskämd med att tycka nu för tiden!
  Kalasbra inlägg om upphovsrätt ger en tankeställare verkligen!

  Njut varje minut Kamilla : )

  SvaraRadera
 3. Finns det nägon möjlighet att få bli medlem i denna KAL. Älskar att sticka vantar i alla former, tum som fingervantar med och utan mönster. Skulle nu behöva lite inspiration till vantar jag inte alltid gör.
  Hälsningar Monika "garnmoster" Lundberg

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Jag håller med dig fullständigt i ditt inlägg om upphovsrätt och mönsterskydd och liknande.
  Jag är Filtmakare och har precis som du blivit plagierad, vilket absolut inte är ok. Jag lägger ned massor av tid och energi på att ta fram en egen design på de produkter jag tillverkar och sedan kommer någon och bara snor hela baletten rakt av, då undrar jag faktiskt hur det står till med den personen. Jag minns ett par som hade designat en speciell ljusstake ett år och året därpå kom en ganska exakt kopia från ett stort företag och det blev en fejd om detta. Eftersom det första företaget kunde påvisa att det var deras design och att det andra företaget hade plagierat deras design så vann de striden och fick skadestånd. Så man ska nog passa sig för att sno andras design. Men jag tröstar mig med att de flesta faktiskt inte gör så, och de som gör det är okunniga och förstår inte bättre. Därför är det viktigt att vi tar upp det här ämnet ofta och diskuterar det.
  Jag brukar prata om det på mina kurser t.ex.
  Och jag tycker inte att du ska vara rädd att trampa någon på tårna, det är ju inte de som plagierar och snor andras idéer. Stå på dig! Och lycka till med fortsatt design av vackra stickade alster.
  /Moni

  SvaraRadera