måndag 31 maj 2010

Juni är sena!

Junimönstret är sent, det är så att mitt liv, mitt hem och allt som händer runt omkring just nu är fruktansvärt stressigt, förvirrat och allt sådant, men håll ut, det kommer! Som senast 6e juni och eventuellt så kommer det kanske ett bonusmönster i mitten på juni(det är ju trots allt så att många börjar sin semester i juli och kanske vill ha lite semesterstickning tills dess)

Men det är fantastiskt roligt att se alla vantar som alla stickar, det är en rätt häftig grej att se det mönster som man själv skrivit bli stickade av andra, det gillar jag supermycket!

PS!
Garnet som jag använder är Opal och ett sockgarn från Knit Picks (vilket jag naturligtvis inte kommer ihåg namnet på just nu eftersom banderollen ligger hemma) men garner i ungefär den grovleken och stickor 2.5 använder jag. 2 färger eftersom det är tvåfärgsstickning.

söndag 30 maj 2010

Fior

Så var mina debutvantar i "Vackra vantar som värmer" klara. Fia-mönstret var kul att sticka. Det böljar fint fram. Jag lät mudden ändå skilja sig från vågen, först pga "fel", men jag tycker det ser bra ut. Fler Fior lär det bli. Gillar Eskimo-garnet.

Mina Fia

Här kommer en bild på mina Fia. De ha varit klara någon vecka men jag har inte fotat förrän nu. Tyvärr lite kass bild.

torsdag 27 maj 2010

Nu


är också mina majvantar klara. Kul mönster att sticka. Nu ser jag fram emot junivantarna.

lördag 22 maj 2010

Min ena Fia

Nästan stickat färdigt ena vanten för maj. Jag och pojkvännen åkte på en dagsutflykt med bil och då passade jag på. Nu är det bara tummen kvar på den här och en vante till så är jag färdig.

Jag har använder mig av Eskimo nr 1 och stickor i nr 5. Är dock inte riktigt nöjd med avmaskningen men till slut ska jag nog få kläm på det!

För de som bor i närheten av Umeå så har Hemflit rea på Eskimo nu; 19,50kr/nystanet istället för 26kr/st fram till 31/5. Så passande!

(April-vantarna är halvfärdiga. Direkt det här mönstret kom ut så ville jag hellre börja med de här vantarna eftersom jag inte stickat med de här teknikerna förut.)

onsdag 19 maj 2010Så var mitt andra par vantar klar! Första paret stickades i Eskimå, de här har jag stickat i Sudan. Vilket härligt garn att sticka i! Så roliga vantar att sticka, det kommer bli många fler.

tisdag 18 maj 2010

Färdig!


Lite sent kanske...men här är dom!

fredag 14 maj 2010

Majvanten Fia...

Första Fian färdig. Jag har stickat med SandnesGarn Easy då jag inte fick tag på Eskimo i min lilla stad. Stickat mycket har jag gjort men detta är faktiskt första vanten någonsin jag gjort och det var riktigt roligt. Vanten blev lite, lite liten men om det beror på garnet eller att jag stickar hårt vet jag inte. Hoppas att den vidgar sig lite när jag börjar använda den. Då återstår att göra 2:an.
Anita

torsdag 13 maj 2010

Min variant av Ehva


Blev till korta halvvantar med resårstickning högst upp, allt för att rörligheten i fingrar ska vara så stor som möjligt när men spelar fiol ljumma sommarkvällar. Det verkar fungera, nu väntar jag bara på de ljumma kvällarna!

(Sorry för fusklapparna på fiolhalsen, jag övar ett nytt grepp och behöver dem just nu)

tisdag 11 maj 2010

Fia vantar klara

Första Fia paret klara.Det kommer att bli flera par gjorda.Vantarna blir tjocka och sköna.

Trevlig mönster.

måndag 10 maj 2010

Min ena Fia


har kommit så här långt. Kul att sticka flätor utan extra sticka.

söndag 9 maj 2010

Mina Fior är gång.

Jag använder mej av mina restgarner(som vanligt)Det här garnet skulle ha blivit en kofta för en massa år sedan.Har legat upprepat och "mognat till sej"stickar med dubbelt garn för att få masktätheten något så när rätt.
Trevligt mönster att sticka,snabbstickad som bara den.
Tjocka härliga vantar blir det.

FIORNA KLARA


Stickade klara dessa igår, anv mej av Eskimo ljusblått
snabbstickade tack vare grovleken på garnet
Jag anv mej av stickor nr 4,5 istället och det tror jag blev bra
eftersom jag har en tendens att sticka lite löst
Just nu sitter dom som gjutet men kommer att bli perfekt
sen jag anv dom lite
antar att just vridna m gör att den sitter bättre och håller formen
kommer säkert att sticka flera till nästa vinter
Nu är det bara att få vara nyfiken på vad Kamilla hittar på till oss
i Juni. sen har vi ju de supersnygga Levinorna............

FIA VANTAR MAJ

Dessa vantar är både snygga och roliga att sticka, dom här är i ESKIMO nr 25 lite mörkare än på bilden

fredag 7 maj 2010

Maj Vante på G


Har börjat så smått med Fia vanten,
Så snyggt det blir med vridna rm,har inte använt mej så mycket av dessa tidigare
Jag stickar lite löst så därför har jag valt att anv st 4,5 ist. men frågan är om inte det blir bättre med 5:or iaf,det visar väl sej, tänker inte repa up eftersom jag vill att de ska sitta bra och att det töjer sej lite vid anv.
Det är så roligt att få nya beskrivningar och det var precis vad jag behövde nu

onsdag 5 maj 2010

Mönster Maj 2010 - LiviaFår jag lov att presentera Livia, ett mönster med två olika traditionella stjärnor och lite hjärtan, ett mönster som jag ritade i Uruguay och mitt första seriösa försök med alpaca.
Det garn som används är Drop's Alpaca och man behöver absolut inte mer än 50 gr av varje färg, av det rosa så har jag ca halva nystanet kvar och stickor 2.5 mm

Detta mönster är för de som betalt 25 kronor men ni andra kan också köpa det för 3 US $ (20-22 kronor) genom att klicka på denna lilla länken
då betalar ni med paypal, har ni inte paypal eller intresse att skaffa det så kan ni maila mig så kan ni betala in direkt till mitt konto istället.

Mönstret finns på ravelry också, Här

tisdag 4 maj 2010

Mönster Maj 2010 - Fia


Får jag lov att presentera Fia, ett rätt snabbstickat mönster med zick-zack flätor, alla räta maskor på detta mönster är stickade i bakre maskbågen.
Det kommer även att komma ett till mönster för de som betalt 25 kronor för de 6 extra mönstren/år, det mönstret kommer att publiceras imorgon.

Mönstret finns på ravelry också, Här

Ni kan ladda ner .pdf filen Här

---

This is Fia, a pretty simple pattern with zig-zag cables, all knit stitches are knitted in back loop.

Ravelry link

download the .pdf Here

måndag 3 maj 2010

snart.


Snart så kommer mönstret i alla fall, här är första publicerade bilden på mönstret i maj, jag skall fotografera och skriva klart mönstret under dagen/morgondagen så senast onsdag så bör det nya mönstret vara färdigt!
Tänkte att jag kan ju passa på att ge er information om garn och stickor så att ni är klara tills dess att det är dags :D
Garn: Eskimo från Garnstudio
Stickor: 5 mm (+ ev en hjälpsticka)